Vraag 10: Wat is het voordeel van medezeggenschap?

Met het recht op medezeggenschap kunnen werknemers invloed uitoefenen op het beleid en de besluitvorming van het bedrijf waar zij werken.

Een groot voordeel hiervan is dat medewerkers meer betrokken zijn bij hun werk, het bedrijf en personeelszaken. Werknemers zijn over het algemeen sneller tevreden als zij mogen meepraten over personeelszaken!

Maar medezeggenschap levert dubbel voordeel op.  Aan de ene kant zien je werknemers dat er met hun belangen rekening wordt gehouden. Maar werknemers zien ook welke beslissingen een werkgever moet nemen. Dit kunnen moeilijke besluiten zijn die gaan over het draaiende houden van het bedrijf. Hierdoor creëer je goodwill en begrip bij je werknemers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s