Vraag 27: Wat voor informatie moet de werkgever verschaffen aan de OR?

De werkgever heeft de plicht ongevraagd informatie te geven over de jaarrekening, het sociaal jaarverslag, beloningsstructuur en beleidsplannen. Daarnaast moet de werkgever alle informatie geven waar de ondernemingsraad om vraagt. Dat wil zeggen: als de ondernemingsraad die informatie nodig heeft om zijn taak naar behoren te kunnen uitvoeren.

Openheid beloningsstructuur
Daarnaast moet de werkgever – van bedrijven waarin ten minste honderd werknemers werkzaam zijn – minstens een keer per jaar aan de ondernemingsraad ongevraagd schriftelijke informatie geven over de beloningsstructuur en de inhoud van de (primaire en secundaire) arbeidsvoorwaarden en afspraken per verschillende
groepen werknemers in het bedrijf.  Ook moet inzichtelijk worden gemaakt hoe de arbeidsvoorwaarden en afspraken zich verhouden tot elkaar en tot die van het voorgaande jaar.

Een gedachte over “Vraag 27: Wat voor informatie moet de werkgever verschaffen aan de OR?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s