Vraag 29: Wat is de bedrijfscommissie?

De bedrijfscommissie is een commissie ingesteld door de SER. Iedere groep ondernemingen, zoals de bouw, groothandel, de welzijnssector en de metaal, heeft zijn eigen bedrijfscommissie. Organisaties van werkgevers en werknemers wijzen elk de helft van de leden aan.

Taken bedrijfscommissie
De bedrijfscommissie bemiddelt en adviseert. Een andere belangrijke taak van de bedrijfscommissie is het bevorderen van de medezeggenschap binnen de sector. Daarnaast kan de bedrijfscommissie adviseren bij onenigheid tussen werkgever en ondernemingsraad. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s