Vraag 31: Welke faciliteiten hebben ondernemingsraadleden?

Ondernemingsraadleden mogen tijdens werktijd vergaderen en onder andere gebruikmaken van vergaderruimten, telefoon en briefpapier van de onderneming.

Tijd
De ondernemingsraadleden bepalen in overleg met de werkgever hoeveel tijd zij zullen besteden aan OR-werkzaamheden. Daar is geen wettelijk maximum aan gesteld, de wet bepaalt slechts dat hieraan minimaal 60 uur per jaar besteed moet kunnen worden. Dit aantal uren omvat niet de eigen vergaderingen en overlegvergaderingen. Deze vergaderingen moeten zoveel mogelijk in werktijd gehouden worden.

Scholingsverlof
Daarnaast hebben ondernemingsraadleden recht op minimaal vijf dagen scholingsverlof per jaar; leden van ondernemingsraadcommissies op minimaal drie dagen per jaar en leden die zowel lid zijn van de ondernemingsraad als van een ondernemingsraadcommissie op minimaal acht dagen per jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s