Vraag 33: Wat is een ondernemingsraad reglement?

Uit de wet op de ondernemingsraden volgt de verplichting om een OR-reglement op te stellen. Als een onderneming over een goed reglement beschikt, dan biedt dit op veel moment houvast voor de medezeggenschap.

Inhoud reglement
Uit de wet volgt dat u in hoofdlijnen zelf de inhoud van het reglement mag bepalen. Wel is het van belang om te onthouden dat het reglement een bindend karakter heeft. Dit betekent dat u zich moet houden aan de zaken die in het reglement omschreven staan. Uit de wet volgt dat in ieder geval de volgende zaken in het OR-regelemnt moeten zijn opgenomen:

  • De OR-verkiezingen
  • De werkwijze van de or
  • De kandidaatstelling bij OR-verkiezingen
  • De invulling van tussentijdse vacatures

Via deze tool van de SER kunt u makkelijk en snel een reglement maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s