Vraag 38: Is er een adviesplicht van de ondernemingsraad bij een reorganisatie?

De ondernemingsraad heeft adviesrecht als binnen de onderneming sprake is van een voorgenomen besluit tot een belangrijke wijziging in de organisatie van de onderneming of in de verdeling van bevoegdheden.

“Belangrijke wijziging”
Dus het adviesrecht is van toepassing als het gaat om een belangrijke wijziging in de organisatie van de onderneming. Dit betekent dat er een adviesplicht is bij een reorganisatie. Ook kan een reorganisatie samenhang met een fusie of wijziging van werkzaamheden, daar heeft de ondernemingsraad tevens een adviesrecht over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s