Vraag 40: Hoe verhoudt medezeggenschap zich met organisatieontwikkeling?

Organisatieontwikkeling is natuurlijk een containerbegrip, maar het gaat over het realiseren van verandering(en) van de organisatorische situatie om succesvol te zijn. Veel ondernemingen en bedrijven maken een vrijwel onafgebroken proces van verandering en reorganisaties door. Je wil groeien naar een gewenste situatie en dat doe je (constant) door middel van organisatieontwikkeling.

Organisatieontwikkeling en medezeggenschap
Organisatieontwikkeling kan zo op gespannen voet komen te staan met medezeggenschap. Als organisatieontwikkeling betekent dat een onderneming veel verandert en reorganiseert is dit het geval. Dit komt omdat het adviesrecht in de medezeggenschap gebaseerd is op de veronderstelling dat er sprake is van periodieke discrete beslismomenten. Als een bedrijf onafgebroken veranderingen doorvoert, komt dit op gespannen voet te staan met medezeggenschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s